Retouren - Ruilen & Bedenktijd
WoonWebWinkel.com / Heezen wonen Dinxperlo staat garant voor de kwaliteit van al uw aankopen op woonwebwinkel.com. Mochten deze toch niet aan uw hoge verwachting voldoen, kunt u deze uiteraard ruilen of retourneren. Uw wensen kunt u middels een e-mail aan ons kenbaar maken. Wij zullen dan onze uiterste best doen dit zo snel mogelijk voor u op te lossen. Ruilen of retourneren is (wettelijk) mogelijk, zonder opgave van reden, binnen 14 dagen na ontvangst. Dit geldt ook voor actieartikelen en/of afgeprijsde artikelen. Na annulering heeft u wettelijk nogmaals 14 dagen om uw product terug te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar Heezen wonen Dinxperlo zijn voor uw rekening.
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, dient u het product, met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking, aan Heezen wonen Dinxperlo te retourneren. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@woonwebwinkel.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.
Bij ruiling of retour zijn de verzendkosten voor rekening van de klant. In geval van een defect of beschadiging zijn alle verzendkosten voor rekening van Woonwebwinkel.com / Heezen wonen Dinxperlo.
Artikelen die speciaal voor u bij een van onze leveranciers zijn besteld, en/of speciaal voor u zijn gefabriceerd zijn niet te retourneren. Wel heeft u uiteraard recht op een deugdelijk product. Mocht er spraken zijn van een beschadigd product of een fabricagefout, zullen wij deze op onze kosten vergoeden. Indien dit artikel niet bevalt dient u dit ons per omgaande kenbaar te maken.
Dit kan telefonisch  [ +31 (0)315 651332 ] of mail [ info@heezenwonen.nl ]   Wij zullen dan samen met u een passende oplossing vinden.
Dekbedden en hoofdkussens kunnen om hygiënische redenen niet worden geruild. Matrassen, boxsprings en bedbodems worden speciaal voor u bij de fabrikant besteld. Deze worden op maat voor u gemaakt en zijn dan ook niet te retourneren. Tafelkleden die op maat voor u worden gemaakt zijn uiteraard niet te ruilen of te retourneren
Bij ruiling kunt u een voor ú passend alternatief uitzoeken. De meerprijs kunt u via bankoverschrijving aan ons voldoen,- De evt minderprijs van het vervangend artikel zullen wij na ontvangst van het -ongebruikte en onbeschadigde- artikel direct aan u crediteren.
Bij retouren zonder vervangend artikel zullen wij het gehele aankoopbedrag, inclusief de evt door u betaalde verzendkosten, aan u crediteren. Dit gebeurt direct na ontvangst van het -ongebruikte en onbeschadigde- artikel.
Bij ruiling en retouren svp de originele (kopie)factuur bijvoegen. De verzendkosten voor retourneren van het product zijn voor rekening van de klant.
Indien er sprake is van een defect aan het artikel zijn de verzendkosten van het vervangend artikel uiteraard voor rekening van woonwebwinkel.com