Kayori dekbedovertrekken

Kayori logo

Kayori dekbedovertrekken

    Unieke, eigentijdse ontwerpen die bij uw bewuste levensstijl passen. Ontworpen en geproduceerd met respect voor de planeet.

Kayori brengt de schoonheid van natuurlijke materialen bij u thuis. Door het gebruik van hoogwaardige, biologische natuurlijke vezels, de zorgvuldige aankoop van grondstoffen en de minimale chemische verwerking ervan, zorg dat het katoen echt aanvoelt als katoen en het linnen aanvoelt als linnen.
De fraaie geweven doeken vallen zacht om uw huid heen en voelen heerlijk zacht aan.

Kayori bedtextiel is rustiek en toch elegant, luxe en heerlijk zacht en is gemaakt van de meest pure natuurlijk biologische vezels. Bedtextiel waarvan U jaren plezier zult hebben.

standaarden & keurmerken

Nog steeds wordt het overgrote deel van alle textielproducten welke wij in het dagelijks leven gebruiken op een nietverantwoorde manier vervaardigd. Kayori is betrokken bij het totale productieproces zodat u deze producten met een gerust gevoel kunt gebruiken. Zo weet je als klant zeker dat uw aankoop op een verantwoorde, duurzame manier is vervaardigd zonder gebruik van schadelijke stoffen en onder goede omstandigheden voor mens, dier en omgeving. Uw aankoop heeft du8s direct impact!

Om dit te kunnen waarborgen houdt Kayori zich aan certificeringen. De keurmerken geven aan dat het materiaal en het productieproces onderworpen zijn aan de eisen van toonaangevende instanties en dat er strikte controles op plaatsvinden. Kayori staat voor transparantie en openheid, vandaar dat zij de productieketen zelf nauwlettend in de gaten houden.

Elk product dat het Kayori-label draagt wordt geproduceerd en verwerkt volgens de strengste milieunormen en onder veilige en humane omstandigheden. Van de boerderij waar de grondstoffen vandaan komen, tot de fabriek waar het geproduceerd wordt. Uitgaand van de richtlijnen zoals die zijn vastgesteld door het Fair Trade international programm, Global Organic Textile Standard (GOTS) en het Business Social Compliance Initiative (BSCI) om te garanderen dat de Kayori producten aan deze doelen voldoen. Kayori blijkt in staat een ongeëvenaarde balans te geven tussen prijs, stijl en vooral kwaliteit. 

Kayori neemt zijn taak in de supply chain zeer serieus. Kayori vereist dat alle partners in de toeleveringsketen volledig voldoen aan de strengste milieu- en sociale voorschriften. Ze werken met veel Europese- en Aziatische fabrikanten die de REACH-normen voor chemische stoffen volgen en Oeko-Tex 100 gecertificeerd zijn, gericht op het verminderen van het chemische risico voor de menselijke gezondheid en het milieu. Zo zijn alle Kayori producten getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimum waarden.

Kayori doet zijn uiterste best om zoveel mogelijk leveranciers van Global Organic Textile Standard (GOTS) -gecertificeerde producten aan te trekken. GOTS is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproductie, waarbij strikt toegezien wordt op de juiste naleving van het totale productieproces op gebied van verwerking, productie, verpakking, etikettering, handel, sociale omstandigheden en dierenwelzijn.

Naast de betrokkenheid van Kayori bij organisaties op katoenbasis, vinden zij de (arbeids) omstandigheden waaronder de Kayori producten worden vervaardigd erg belangrijk. Het BSCI keurlabel (Business Social Compliance Initiative) heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, waarbij te denken valt aan: het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.

Max Havelaar Fairtrade keurmerk

Wij zijn er trots op dat een groot deel van de Kayori-partners het Max Havelaar Fairtrade keurmerk mogen voeren. Dit keurmerk garandeert dat er is ingekocht tegen een rechtvaardige prijs en onder eerlijke handelsvoorwaarden. Vaak verdienen de boeren, die de katoen plukken, aan het begin van de keten nauwelijks genoeg om hun onkosten te kunnen dekken. Binnen de fairtrade katoen coöperaties hebben vele boeren hun levens kunnen verbeteren doordat ze beter behandeld worden op gebied van stemrecht en verdiensten.

Wij van Heezen wonen / Woonwebwinkel.com zijn samen met Kayori ervan overtuigd dat wij als bedrijf en u als klant een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze maatschappij. We moeten het samen doen. Hoe meer mensen mee doen, hoe groter de verandering.

Goede Doelen

Door nauw samen te werken met HandicapNL en Het vergeten kind probeert Kayori haar verantwoordelijkheid te nemen om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft op een geluksmomentje. Per verkocht product doneert Kayori 2% aan deze beide fantastische goede doelen. Hiermee draagt u als klant dus ook uw steentje bij aan het geluk van mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Naast deze donatie sponsort Kayori ook deelnemers van de verschillende (sport)evenementen en zijn ze betrokken bij sociale initiatieven om geld op te halen voor deze goede doelen. Kayori heeft al haar toeleveranciers, van marketing tot productie, bereid gevonden 2% van hun factuur af te staan aan deze goede doelen. Dit zorgt voor een prachtig bedrag waarmee vele goede dingen gedaan kunnen worden.

Kayori gelooft in krachten bundelen, samen kunnen we een verschil maken.