dekbedden DONS

gratis hoofdkussen bij elk donzen dekbedSlapen onder een donzen dekbed is een ervaring op zich. U heeft het eigenlijk niet snel te warm. Perfecte regeling van temperatuur en vochthuishouding. Een donzen dekbed neemt zeer snel uw lichaamswarmte op. Als u onder een fijn donzen dekbed gaat liggen, voelt deze al zeer snel behaaglijk aan. Dons kan zeer veel (lichaams) vocht opnemen. Belangrijk is, dat dit vocht ook weer snel wordt afgestaan. Dit gebeurt overdag vanzelf. Het bed weer lekker opschudden en het bed is weer heerlijk fris.

Onze donzen dekbedden zijn allen cassette gestikt*; met opstaande tussenschotjes om de vulling netjes op zijn plaats te houden. Geen koudezones op de stiknaden dus. *Het zomerdeel van de 4-seizoenen uitvoering is wel doorgestikt, maar dit wordt 's winters opgevangen door een andere vakverdeling van het herfst/lente deel. 

Er zijn 4 warmteklassen:

warmteklasse 1 - extra warmklasse 1 - extra warm:  Een echt winterdekbed. Dit dekbed is bijzonder geschikt voor de koudste winternachten / koude slaapkamers.
Warmteklasse 1 is het dikste dekbed, met de hoogste isolatiewaarde. Ook voor personen die het snel koud hebben warm aanbevolen.

 

warmteklasse 2 - gemiddeld warmklasse 2 - gemiddeld warm:  Algemeen dekbed, goed passend bij een gematigd klimaat. Bij de meeste mensen favoriet.
Warmteklasse 2 is wintergeschikt mits het niet al te koud wordt, en/of de slaapkamers iets verwarmd worden.

 

warmteklasse 3 - minder warmklasse 3 - minder warm:  Herfst / Lente dekbed, meestal het dikste deel van een 4-seizoenen uitvoering.
Warmteklasse 3 is bijzonder geschikt voor personen die het snel warm hebben, of voor verwamde kamers (appartementen of tehuizen)

 

warmteklasse 4 - minst warmklasse 4 - minst warm:  Zomerdekbed. Indien onderdeel van een 4-seizoenendekbed is dit het dunste deel.Warmteklasse 4 is een echt zomerdekbed. Speciaal bedoeld voor de zwoele zomernachten, met een lage isolatiewaarde.

 

De complete lijn bestaat uit:

 •   onze aanvangsklasse: d'Orveige. Een serie dekbedden van 90% ganzendons met bijzonder scherpe prijzen.
 •   de hoogwaardige dekbeddenlijn Duvet Doré Silver; Dekbedden met een vulling van 90% Poolse witte ganzendons in een mooie tijk.
 •   een superieure serie Duvet Doré Gold. Dekbedden met een vulling van 100% Poolse witte ganzendons in een extra soepele tijk.
 •   onze topklasse: Duvet Doré Platinum. Gevuld met 100% Syberische ganzendons in een heerlijke zachte, soepele tijk.
 • Alle onze donzen dekbedden zijn van de Nederlandse fabrikant Ducky Dons, waar wij al tientallen jaren mee samenwerken.

  Nomite - geschikt bij huistofmijt allergie

  Alle aangeboden donzen dekbedden zijn voorzien van het NOMITE label en zijn zeer geschikt voor personen met een huistofmijt allergie. 
  Kijk hier voor meer informatie over NOMITE en huistofmijt

   

  Downafresh label

  Uiteraard zijn alle donzen dekbedden van Heezen wonen en Woonwebwinkel.com ook voorzien van het Downafresh Greenline label.
  Het Downafresh label is een keurmerk voor kwaliteit,  milieu en dierwelzijn.

  klik hier voor meer informatie over het Downafresh keurmerk