Koudschuim matrassen

Koudschuim en comfortschuim matrassen - voordelige kwaliteit met een vaster comfort.

Polyether (comfortschuim) en koudschuim matrassen hebben een kern van synthetisch schuim. koudschuim en polyetherSoms is deze kern voorzien van extra profileringen ter verhoging van het comfort en/of verbetering van de buigbaarheid van de matras. Door deze profilering ontstaan comfortzone's,- waaronder de schoudercomfortzone. Hoe meer zones des te beter de uitlijning van de gehele wervelkolom.

De duurzaamheid van de matras wordt vooral bepaald door het soortelijk gewicht (SG); het aantal kilogram materiaal per m3 schuim. Hoe hoger het SG des te groter de veerkracht en duurzaamheid. Voor dagelijks gebruik adviseren wij een SG van minimaal 35. Lager SG is hooguit geschikt voor incidenteel gebruik, zoals logeerbedden. Koudschuim is comfortschuim met een hoog SG (vanaf SG 50) en wordt ook wel HR schuim genoemd.

Comfortschuim (polyether) matrassen zijn licht in gewicht en hebben matig ventilerende en vochtdoorlatende eigenschappen. Koudschuim matrassen zijn zwaarder, duurzamer en geven betere ondersteuning. Enkele uitvoeringen zijn geschikt voor verstelbare bedbodems.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.